Fransk Nakenhals- Cou Nu

DSC01655

Cou Nu Rouge Lourd

Den bästa köttrasen vi har kommit i kontakt med när det gäller tillväxt, mycket finns röda djur men det kläcks enstaka vitbruna och mörkare vissa med fullbefjädring. Mycket bra tillväxt, friska och sunda djur som rör sig mycket och är väldigt sällskapliga.

Cou Nu är framförallt en köttras men hönorna mognar tidigt och är duktiga värpare med relativt stora ägg, det är en mycket lugn fågel som gärna håller sig på marken och inte är så flaxig. Genen som ger rasen deras karakteristiska utseende Na är dominant, förutom agg ge den nakna halsen så har även rasen en mindre mängd fjädrar på resten av kroppen vilket gör dem lättare att plocka. Inte alla djur kläcks med naken hals, dessa bör inte användas i avel men blir utmärkta bruksdjur, anledningen till detta är att vissa djur har anlaget för normal halsbefjädring som är dold av Na anlaget. När bägge föräldrarna har detta recessiva anlag får en del av deras avkommor fullt befjädrade halsar.

Den linjen som vi har Cou Nu Rouge Lourd är en äkta brukslinje som inte är avlad för utställning utan för att vara bondens höna, växa snabbt och vara frisk, värpa många och stora ägg samt producera fantastiskt fina slaktkroppar som väger kring 3 kg slaktade (tuppar) under bra förhållanden kan kycklingarna vid 10 veckor väga över 2 kg.

Fjäderdräkten är röd ytterst men vit närmare kroppen det förekommer även individer som är mycket ljusa nästan helt vita, skinnet och benen går från starkt gult till nästan vitt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s